10 trucuri pentru a crește puterea routerului WiFi - Android fericit

Nu există niciun dispozitiv mobil care să nu aibă conectivitate WiFi. Fie că este vorba de un laptop, un telefon mobil sau o tabletă, toate oferă posibilitatea conectării la Internet prin WiFi, iar când nu funcționează, oh, când nu! Simțim o furnicătură în corpul nostru care ne spune că dispozitivul nostru tocmai a devenit un lucru inutil.

10 sfaturi pentru a îmbunătăți semnalul routerului WiFi

Prin urmare, dacă avem acasă o conexiune la internet wireless, dorim ca aceasta să fie cât mai stabilă și mai puternică posibil. Cum o putem obține? Acesta este punctul! Mai jos am compilat câteva dintre cele mai bune metode pentru a crește puterea și gama routerului dvs. WiFi. Dacă aveți sugestii sau recomandări suplimentare, nu ezitați să vizitați zona de comentarii.

1- WiFi N și AC mai bine decât WiFi A, B și G

Primul sfat pentru a crește puterea și gama semnalului WiFi este să folosiți cele mai noi tehnologii disponibile pentru a îmbunătăți gama semnalului dvs. wireless. Tehnologiile bazate pe standardele 802.11a, 802.11b sau 802.11g sunt considerabil mai puțin puternice decât cele bazate pe noile 802.11n și 802.11ac. Și dacă aveți un router care acceptă cel mai recent protocol, cunoscut sub numele de WiFi 6 ( 802.11ax ), cu atât mai bine. Notă: WiFi 6 oferă o performanță de 4 ori mai bună decât WiFi 5 (802.11ac).

Rețineți că, pentru a putea utiliza acest tip de rețea WiFi, veți avea nevoie de un router WiFi și o placă de rețea care acceptă aceste tehnologii.

2- Găsiți cea mai bună locație pentru router

Știm că routerele sunt destul de urâte și că, ca obiect de decor, lasă de dorit, dar dacă doriți să aveți o calitate a semnalului mai bună, va trebui să faceți următoarele:

  • Puneți routerul într-o zonă deschisă.
  • Îndepărtați-l de pereții camerei.
  • Așezați antenele routerului în poziție perpendiculară.
  • Ridicați routerul cât mai sus posibil.
  • Încercați să lăsați routerul în cea mai centrală cameră a casei dvs.

Pentru a găsi cel mai echilibrat punct din casă, ar putea fi, de asemenea, recomandabil să aruncați o privire la această altă postare: « Care este intervalul mediu al unei rețele Wi-Fi? »

3- Găsiți cel mai bun canal wireless

Când routerul nostru emite semnalul WiFi, acesta funcționează pe o anumită frecvență și canal. Prin urmare, dacă avem vecini în jurul său, este foarte probabil ca propriile routere să creeze interferențe în semnalul nostru .

Pentru a rezolva această problemă, trebuie să căutăm un interval care să nu conțină interferențe și să permită routerului nostru să difuzeze fără zgomot care îi slăbește semnalul. Aplicații precum WiFi Analyzer ne permit să facem o scanare pentru a vedea ce canale sunt gratuite. Așadar, ne putem configura routerul să funcționeze prin acele canale mai puțin saturate.

Această aplicație vă permite să știți care sunt cele mai saturate canale

Pentru mai multe informații despre cum să gestionați semnalele Wi-Fi ale vecinilor, aruncați o privire la postarea „ Cum pot bloca conexiunea Wi-Fi a vecinului meu? »

4- Evitați interferențele de la alte dispozitive

Nu numai routerele vecinilor noștri creează interferențe în semnalul nostru. Alte aparate de uz casnic, cum ar fi telefoanele fără fir, microundele și altele asemenea, pot slăbi puterea WiFi-ului nostru. Soluția la această problemă ar putea fi cumpărarea de telefoane care funcționează pe alte frecvențe sau routerele cu bandă duală. Pe de altă parte, dacă nu doriți să cheltuiți bani, puteți încerca întotdeauna să vă păstrați telefonul și cuptorul cu microunde cât mai departe posibil de router.

Routerele cu bandă duală pot ajuta la evitarea interferențelor de la alte aparate de uz casnic

5- Feriți-vă de hoții WiFi

Chiar dacă conexiunea WiFi are o parolă, poate fi foarte ușor de piratat. Prin urmare, nu numai că ar trebui să aveți cel puțin o cheie WPA, dar ar trebui să sporiți și securitatea routerului. Cum? Iată câteva linkuri care vă pot fi de mare ajutor:

  • Cum se creează o rețea WiFi „invizibilă” cu SSID ascuns
  • Metodă neclintită pentru a bloca intrușii din rețeaua WiFi
  • Cum să aflați dacă WiFi este furat și cum să îl evitați
  • Cum să alungați un intrus de pe rețeaua Wi-Fi (pentru totdeauna)

6- Controlați aplicațiile care vă consumă lățimea de bandă

Aplicațiile de streaming, cum ar fi Netflix, jocurile online sau descărcările P2P, sunt consumatoare reale de lățime de bandă și fac conexiunea la Internet mult mai lentă pentru ceilalți utilizatori din rețeaua dvs.

Nu iti face griji! Puteți configura QoS (Quality of Service sau Quality of Service) în routerul dvs. pentru a determina ce tipuri de aplicații consumă mai multă lățime de bandă și care mai puțin, astfel încât să vă puteți asigura că aplicațiile pe care le doriți să nu fie offline. Iată un mic manual care vă învață cum să configurați QoS într-un router Dlink și care poate servi drept exemplu pentru a vă configura acasă.

Regulile QoS vă permit să distribuiți lățimea de bandă a routerului

7- Creșteți lățimea de bandă cu invențiile de casă

Dacă totuși observați că routerul dvs. nu ajunge în toate colțurile casei, puteți oricând să optați pentru meserii și să creați micile invenții pentru a crește puterea routerului. Trucuri, cum ar fi utilizarea unui filtru de bucătărie, un carton acoperit cu folie de aluminiu sau o cutie de sodiu atașată routerului dvs. pentru a-i crește puterea sunt la ordinea zilei și, pe lângă faptul că sunt distractive, sunt foarte eficiente.

8- Creșteți semnalul routerului cu un mic hack

Acest lucru este deja oarecum mai riscant. Puteți crește puterea routerului dvs. instalând firmware-ul DD-WRT . Ce face acest firmware este să mărească capacitățile routerului și să-i ofere acel impuls suplimentar de care are nevoie.

Majoritatea routerelor pot gestiona până la 70mW, deci fiți foarte atenți dacă nu doriți să ajungeți cu routerul în coșul de gunoi. Dacă doriți să aflați mai multe despre firmware-ul DD-WRT, există o comunitate numeroasă pe această temă și, de asemenea, în spaniolă.

9- Transformați vechiul dvs. router într-un repetor

Aveți un router vechi pe care nu îl utilizați deloc? Faceți din acesta un repetor de acasă. Plasați-l în acea zonă a casei unde semnalul este slab și vă puteți bucura de o lățime de bandă de calitate superioară. Iată un scurt tutorial care explică modul de realizare a unei astfel de fapte.

Dacă aveți un router vechi pe care nu îl utilizați, s-ar putea să vă intereseze și această altă postare: « 10 idei pentru a refolosi vechiul router și a-i da o nouă utilizare »

10- Programați routerul pentru a reporni automat periodic

Sigur sunteți unul dintre cei care trebuie să vă reporniți routerul de fiecare dată, deoarece la un moment dat nu mai funcționează așa cum ar trebui, nu? Ei bine, nu ești singurul! Ciudat este că nu trebuie să o faci din când în când ca toți ceilalți.

O opțiune bună pentru a menține calitatea semnalului fără fir este să programați anumite reporniri automate (dacă este posibil noaptea), astfel încât să nu scadă niciodată puterea. Cum? Una dintre cele mai simple soluții este instalarea firmware-ului DD-WRT menționat mai sus, dar puteți, de asemenea, să accesați setările routerului și să vedeți dacă acesta oferă această funcționalitate în mod nativ.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .