Cele mai bune 6 alternative la Google+ - Android fericit

La doar 7 zile după dispariția Google+ pe 2 aprilie, mulți oameni au început să se întrebe ce se va întâmpla de acum înainte. În afară de a face o copie de rezervă și de a descărca toate datele noastre de pe Google Plus, nu vom avea de ales decât să întoarcem pagina și să căutăm alternative .

Poate părea o prostie, dar mulți dintre utilizatorii Google+ nu sunt dispuși să treacă la Facebook sau Twitter. Pe cât de populare sunt aceste platforme, acestea sunt medii destul de diferite, cu „reguli de conduită” diferite, care pot să nu atragă toată lumea. Există alternative reale la Google Plus?

Cele mai bune alternative la Google+: 6 rețele sociale pe care nu ar trebui să le pierzi din vedere

Comunitățile și grupurile Google Plus au început deja să se mute și, deși nu pare să existe încă un moștenitor clar, toată lumea pare să indice MeWe drept una dintre cele mai interesante alternative la Google+ .

Eu

Unul dintre punctele forte ale MeWe este concentrarea sa pe confidențialitatea utilizatorilor. Nu există reclame, trackere sau colectare de date , lucru care îi atrage pe mulți, în contrast clar cu alte rețele sociale mult mai populare, cum ar fi Facebook.

MeWe are 3 tipuri de grupuri:

  • Grupuri private: invitație necesară.
  • Selectivi: necesită aprobare pentru a intra în grup.
  • Deschis: acces gratuit.

Fiecare grup are un chat care acceptă apeluri vocale și video. De asemenea, are unele funcții similare cu Google+, cum ar fi Cercuri și colecții . În plus, vă permite, de asemenea, să urmăriți hashtaguri.

Într-un alt mic semn cu privire la integrarea care a existat între Google+ și Google Drive, MeWe oferă, de asemenea, 8 GB spațiu de stocare în cloud gratuit.

MeWe este accesibil atât în ​​versiunea web, cât și în formatul aplicației.

Descărcați QR-Code MeWe Dezvoltator: MeWe Preț: Gratuit

Mastodont

Indiferent cât de puternică și de reușită ar părea o rețea socială, aceasta este întotdeauna în pericol să dispară și să i se închidă serverele pentru totdeauna. Pierderea a milioane de date în vidul existențial al eterului digital în sine.

Pentru a combate această pierdere ocazională, există rețele precum Mastodon, o rețea socială descentralizată . Oricine își poate crea propriul nod server în rețeaua Mastodon.

Cu toate acestea, această natură descentralizată înseamnă că există o reglementare mult mai mică. Fiecare server își poate stabili propriile politici de moderare și condițiile de utilizare. Ceva care, pe de altă parte, poate fi atractiv pentru un public care caută libertatea mai presus de orice.

În ceea ce privește caracteristicile, Mastodon seamănă mult mai mult cu Twitter, cu o interfață asemănătoare TweetDeck.

Mastodon este accesibil prin orice browser ( AICI ) și, de asemenea, în format de aplicație. În prezent are peste 1.500.000 de utilizatori.

Descărcați QR-Code Tusky pentru Mastodon Dezvoltator: Keyless Palace Preț: Gratuit

Diaspora

La fel ca Mastodon, Diaspora este o rețea socială descentralizată și are câteva caracteristici foarte asemănătoare cu Google+.

Unul dintre ele este „Aspecte”, o funcție foarte asemănătoare cu cercurile Google+, care ne permite să ne clasificăm contactele pe categorii . Astfel, atunci când publicăm conținut, putem alege să îl partajăm doar cu unul (sau mai multe) dintre „Aspectele” noastre. Platforma vă permite, de asemenea, să transmiteți postări și să faceți mențiuni @.

Din păcate, unul dintre cele mai mari dezavantaje ale Diasporei este că nu are grupuri. Putem folosi hashtaguri pentru a căuta conținut similar, dar în niciun caz nu ar servi ca alternativă pentru a găzdui toate acele comunități Google+ mari care au rămas fără adăpost.

În cele din urmă, comentează că Diaspora nu are o politică care ne impune să ne folosim numele real, cum ar fi Google+. Ceva care nu se întâmplă, de exemplu, cu alte rețele sociale, cum ar fi Facebook.

În prezent, numărul său de utilizatori este de aproximativ 650.000.

Intrați în Diaspora

Mintile

Dacă căutăm ceva care să fie cel mai apropiat vizual de Google Plus , acesta este Minds. Publicațiile acestei rețele sociale sunt afișate împărțite în 3 coloane, cu conținut de la persoanele și grupurile pe care le urmărim. Și ia, de asemenea, unele elemente de la Reddit, cum ar fi capacitatea de a susține sau de a vota în jos o postare.

Cu toate acestea, în esență Google+ și Minds sunt destul de diferite. Platforma folosește blockchain, iar platforma plătește utilizatorilor cu Mind Tokens (bazate pe Ethereum) pentru crearea de conținut popular. De aici, putem folosi acele jetoane pentru a le schimba cu premii, pentru a cumpăra spațiu publicitar sau pentru a ne abona la conținut P2P.

Trebuie amintit, în orice caz, că, deși Minds se bazează pe blockchain, este totuși o companie privată. Comentăm acest lucru, deoarece platforma nu face nicio referire la confidențialitatea și datele utilizatorului, lucru care va întoarce fără îndoială mai mult de unul.

Intrați în minți

Telegramă

OK, Telegram nu este o rețea socială ca atare. Dar este mult mai mult decât o platformă de mesagerie directă. Dacă căutăm o interactivitate similară cu cea pe care am avut-o în unele comunități Google+, vom profita cu siguranță de funcția Telegram „Canale” . Grupuri de chat unde putem vorbi, partaja conținut și stoca în cloud pentru restul membrilor grupului, putem crea o dezbatere sau pur și simplu să citim publicații.

Multe bloguri și creatori de conținut au un mic complot în Telegram și, având în vedere angajamentul său față de confidențialitate, este una dintre cele mai puternice alternative pentru proliferarea comunităților tematice.

De asemenea, are dezavantajele sale și este că este încă o aplicație de chat, ceea ce înseamnă că nu putem oferi aprecieri sau nu avem un „perete” sau o pagină de pornire pe care să publicăm conținut, dincolo de canalele menționate mai sus.

Descărcați Telegram pentru Windows

Descărcați QR-Code Telegram Dezvoltator: Telegram FZ-LLC Preț: Gratuit

BuddyPress

BuddyPress este un alt instrument care scapă, de asemenea, de RRSS tradițional. Este un plugin pentru WordPress care permite grupurilor mici și comunităților să își creeze propria rețea socială. Ceva care poate funcționa destul de bine pentru a reuni oameni care împărtășesc același interes comun (colegii de echipă dintr-o echipă de fotbal, prietenii de la sală, colegii de clasă, fanii a orice, etc.).

Dacă avem (sau am avut) o comunitate pe Google+ și știm ceva despre cum funcționează WordPress, aceasta poate fi o alternativă bună. Platforma oferă câmpuri de profil personalizabile, diverse setări de confidențialitate și posibilitatea de a crea subgrupuri în cadrul aceleiași instalări BuddyPress.

Toate acestea împreună cu un instrument de mesagerie privată, un număr bun de pluginuri suplimentare pentru un număr mai mare de funcționalități suplimentare.

Intrați în BuddyPress

Acestea sunt practic principalele alternative la Google+. Dacă cunoașteți orice altă rețea socială care merită, nu ezitați să o împărtășiți în zona de comentarii. 

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .