Cum se activează modul Sleep pe Android - Android Happy

Modul de repaus ” este o caracteristică pe care Apple a adăugat-o pe dispozitivele lor iPhone și se pare că băieților de la Google trebuie să le fi plăcut ideea, deoarece recent au decis să facă același lucru pe Android, adăugând modul de repaus la restul caracteristicile aplicației „Digital Wellbeing”. O funcție care servește practic pentru a lăsa deoparte telefonul mobil atunci când este timpul să te culci și să te odihnești.

Când activăm modul Sleep pe dispozitivul nostru Android , notificările sunt dezactivate automat și chiar și ecranul își ia rămas bun de la culori pentru a fi afișate în alb și negru . Toate acestea pentru a te convinge să-ți iei adio de la smartphone-ul tău până a doua zi și să te deconectezi puțin (de care uneori chiar avem nevoie).

Digital Wellbeing este o componentă de bază care vine deja standard în cele mai recente versiuni ale sistemului de operare Google, deși o putem găsi și în Magazin Play ca aplicație independentă. Prin urmare, dacă telefonul nostru mobil nu include această caracteristică, îl putem instala / actualiza oricând manual.

Descărcați QR-Code Digital Wellbeing Dezvoltator: Google LLC Preț: gratuit

Activați funcțiile de bunăstare digitală

Primul pas pentru a putea utiliza modul de odihnă este, prin urmare, activarea funcțiilor de bunăstare digitală. Pentru a face acest lucru, trebuie doar să intrăm în meniul „ Setări ” al Androidului și să facem clic pe opțiunea „ Bunăstare digitală ” (adevărul este că aici nu există prea mult mister, nu). Dacă este pentru prima dată când folosim acest instrument, vom vedea un buton care spune „ Arată datele mele ” pe care va trebui să facem clic pentru a începe să folosim serviciul.

Activați modul Sleep

Acum că avem totul la locul lor, este timpul să accesați secțiunea „ Moduri de deconectare ” și să faceți clic pe opțiunea „ Mod de repaus ” . Deoarece aceasta este prima dată când activăm această funcționalitate, este posibil să vedem câteva panouri de informații prin care putem trece prin simplul clic pe butonul „ Următorul ”.

Notă: Dacă nu vedeți un panou de informații, trebuie doar să activați fila „Utilizați modul Sleep”.

Setați un program personalizat

Odată ce modul de odihnă este activat, vom vedea că apar noi opțiuni de configurare. De aici vom putea alege ora la care vor fi activate funcțiile selectate, precum și timpul de „revenire la normal”. Instrumentul ne va permite, de asemenea, să facem diferența între diferite zile ale săptămânii.

În ceea ce privește funcționalitățile ca atare, modul de odihnă permite activarea următoarelor:

  • Afișaj în tonuri de gri : pentru a ne încuraja să lăsăm telefonul deoparte.
  • Nu deranjați : pentru a dezactiva notificările și pentru a evita ridicarea din nou a dispozitivului.
  • Programarea luminii nocturne : pentru a reduce strălucirea și pentru a aplica o nuanță mai caldă, care dăunează mai puțin ochilor.

De aici, când este timpul să ne culcăm sau să punem telefonul deoparte, Android va activa modul de odihnă cu setările pe care tocmai le-am stabilit.

Dacă la un moment dat mai trebuie să folosim telefonul mobil puțin mai mult, afișăm pur și simplu meniul de notificare și selectăm „Dezactivează pentru moment”. Acest lucru va împiedica funcționarea modului de repaus până la o notificare ulterioară.

S-ar putea să vă intereseze: Cum să creați temporizatoare de aplicații pentru a le limita utilizarea zilnică

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .