Metodă infailibilă pentru a bloca intrușii din rețeaua WiFi - The Happy Android

Ați avut vreodată suspiciunea că vecinul din vecinătate vă fură Wi-Fi-ul ? Rețeaua dvs. este excesiv de lentă în anumite momente ale zilei și nu sunteți sigur de ce? O modalitate bună de a ne asigura că conexiunea noastră nu este încetinită de „agenții externi” este cartografierea rețelei noastre de domiciliu.

În acest fel, dacă am identificat toate dispozitivele de acasă care se conectează la Internet, putem crea o listă albă de securitate . Astfel, numai telefoanele mobile, computerele și gadgeturile care aparțin respectivei „liste albe” vor avea permisiunea de a stabili o conexiune, lăsând în afara oricărui tip de intrus sau acces neautorizat.

Pasul 1 - Accesați setările de configurare ale routerului

Primul pas va fi să intrăm în meniul de configurare al routerului, unde vom face toți pașii relevanți. Accesul la router se face din browserul web și de obicei este suficient să scrieți adresa IP în bara de adrese (puteți vedea adresa IP a routerului împreună cu numele de utilizator și parola de acces pe un autocolant care este de obicei atașat la routerul în sine ). De obicei, IP-ul routerului este de obicei //192.168.0.1 sau //192.168.1.1.

Odată ce suntem în interior, trebuie să localizăm panoul care se referă la controlul accesului. Locația sa variază de obicei de la un model de router la altul, deși este de obicei între setările „ Securitate ”.

Aici putem vedea, de asemenea, o listă cu adresele IP ale tuturor dispozitivelor care sunt conectate în prezent la wifi-ul nostru . Așadar, cu barca este în curând imposibil să știm dacă toate aceste dispozitive sunt ale noastre sau dacă există un intrus care suge din borcan, deși aceasta este o întrebare pe care o vom rezolva rapid.

Pasul 2 - Deconectați toate dispozitivele wireless de la rețea

Apoi vom continua să schimbăm parola Wi-Fi. Aceasta va întrerupe conexiunea tuturor dispozitivelor care până acum erau conectate la rețea (cu excepția celor conectate prin Ethernet printr-un cablu de rețea, cum ar fi computerul desktop de acasă). Desigur, această modificare va determina și hoțul Wi-Fi să-și piardă conexiunea și să nu poată să se reconecteze.

Pasul 3 - Reconectați dispozitivele la Wi-Fi unul câte unul

Apoi vom conecta la rețea unul câte unul toate telefoanele mobile și alte dispozitive pe care le avem acasă folosind noua parolă. Având panoul de administrare al routerului în fața noastră, vom lua notă de adresa MAC a fiecăruia dintre dispozitivele care se conectează la rețea.

Important: nu vom adăuga un dispozitiv nou în rețea până nu vom nota MAC-ul dispozitivului anterior (altfel va fi imposibil să știm ce MAC corespunde fiecărui dispozitiv).

Pasul 4 - Creați o listă albă de acces

Acum începe magia. Având în fața listei de adrese MAC pe care tocmai le-am colectat, vom merge la panoul de administrare al routerului, la secțiunea „ Securitate -> Control acces ” și vom activa opțiunea „ Listă albă ” .

Apoi, vom adăuga unul câte unul toate dispozitivele noastre pe lista albă, indicând adresa MAC corespunzătoare în fiecare caz. Odată ce toate dispozitivele au fost adăugate, salvăm modificările.

Acest lucru va însemna că, de acum înainte, numai computerele al căror MAC este adăugat la lista albă se pot conecta la rețeaua Wi-Fi de acasă , lăsând în afara tuturor intrușilor și fraierilor din cartier . Aceasta este o tactică care ne oferă o securitate deosebită, deoarece chiar dacă hoții Wi-Fi reușesc să pirateze parola de acces, ei nu vor putea intra deoarece nu sunt adăugați pe lista albă.

* Pentru a realiza acest tutorial am folosit un router TP-Link. În funcție de routerul nostru, este posibil ca meniurile să fie puțin diferite.

** Acest truc nu împiedică routerul să fie piratat la un moment dat. Pentru a împiedica piratul să își adauge dispozitivele pe lista albă (nu este ceva obișnuit, dar s-ar putea întâmpla), este recomandabil să revizuiți această listă și să modificați parola pentru a accesa routerul care este setat de obicei din fabrică.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .