Cum să măriți ecranul Android oriunde!

Zoom - ul este acest utilitar care ne permite să mări o anumită zonă a ecranului pentru a vedea mai mare. Nu numai că servește pentru a vizualiza o imagine mai detaliat, dar este un instrument extrem de util pentru persoanele cu vedere redusă.

Ceea ce mulți oameni nu știu este că Android oferă, de asemenea, posibilitatea de a mări oriunde pe ecran , indiferent de aplicația pe care o folosim. Este o opțiune care este oarecum ascunsă, așa că vom profita de postarea de astăzi pentru a vă arăta cum să activați acest utilitar magnific. În tutorialul de astăzi, cum să faceți zoom în orice zonă a ecranului nostru Android . Am inceput!

Activarea gesturilor de mărire sau „zoom” în Android

În Android, funcția de zoom este cunoscută sub numele de „ gesturi de zoom ” și este un utilitar care în mod implicit este dezactivat pe toate dispozitivele. Pentru a activa aceste gesturi de mărire, primul lucru pe care trebuie să-l facem este să accesăm setările generale ale configurației sistemului (pictograma clasică a roții crestate). Odată ajuns în interior, vom merge la setările „ Accesibilitate ” și vom face clic pe opțiunea „ Gest de extindere ” .

Odată activat, putem face zoomul menționat mai sus în orice zonă a desktopului, în cadrul unei aplicații sau al oricărui joc , urmând pur și simplu aceste instrucțiuni:

  • 3 atingeri rapide pe zonă pentru a mări.
  • Pentru a ne deplasa pe ecranul mărit trebuie să tragem cele două degete.
  • Unind și separând cele 2 degete putem mări sau micșora zoom-ul.

În plus, Android oferă și posibilitatea de a efectua un zoom temporar , efectuând 3 atingeri rapide, dar ținând degetul apăsat pe a treia atingere. În acest fel, zoom-ul va fi activat în zona indicată, atâta timp cât nu eliberăm degetul de pe ecran.

Ca ultim detaliu, clarificați că sistemul nu permite zoom-ul pe tastatură sau pe bara de navigare. Ține minte!

Nu ar trebui ca zoomul să fie activat în mod implicit?

Adevărul este că funcția de zoom este un utilitar foarte suculent și nu înțeleg de ce nu au decis să o lase activată standard în toți acești ani. Înțeleg că, în unele cazuri, ar putea provoca probleme de utilizare, dar șansele de a-l activa din greșeală sunt aproape minime . Dacă este adevărat că în cadrul unor jocuri aceasta poate fi o problemă, dar cu siguranță aceasta ar putea fi rezolvată și fără complicații majore. În orice caz, este un subiect studiat și pe care dezvoltatorii Android l-au luat în considerare, așa că vom avea încredere în know-how-ul lor.

Deci, acum știi, dacă vrei să activezi zoomul și să vezi cu un nivel mai ridicat de detalii tot ce trece pe ecran, trebuie doar să activezi această filă mică în opțiunile de accesibilitate ale terminalului tău. Cu siguranță mai mult de unul îl apreciază.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .