Alcatel 1X în revizuire, cel mai bun? mobil cu Android Go 2018

Google a decis în cele din urmă să „pună mâna” pe sectorul defavorizat al telefoniei mobile: gama low-end. Pentru aceasta a creat Android Go , o platformă la fel ca Android-ul vieții, dar optimizată pentru telefoanele mobile cu performanțe reduse. Unul dintre ele este Alcatel 1X , subiectul analizei noastre de astăzi.

Un terminal care vine să concureze pe piața voluminoasă a celei mai ieftine game. Bine, este clar că pentru cei 100 de euro care costă putem găsi alte telefoane mobile cu hardware mai bun. Cu toate acestea, faptul de a avea Android Oreo Go Edition permite ca hardware-ul limitat să fie stors la maximum și gestionat în cel mai bun mod posibil, rezultând o experiență mai bună a utilizatorului. Merită atunci acest Alcatel 1X?

Alcatel 1X în revizuire, căutând aur într-o mare de specificații low-cost

Când ne uităm la alte dispozitive mobile care folosesc acest Android Go, vedem componente care ne amintesc de cum era calico-ul în urmă cu aproape 10 ani. Alcatel 1X nu este pentru a racheta, dar cel puțin se îndepărtează de alte propuneri care sunt mai slabe în principiu (da, Nokia, mă uit la tine).

Specificatii tehnice

 • Ecran de 5,3 inci cu panou TN.
 • Raport de aspect 18: 9 și o rezoluție de 480x960p FWVGA.
 • CPU Mediatek MT6739 Quad Core care rulează la 1,3 GHz.
 • 2 GB memorie RAM.
 • 16 GB spațiu intern extensibil până la 128 GB prin micro SD.
 • Sistem de operare Android Oreo (Go Edition) 8.1.
 • Cameră spate de 16MP cu diafragmă f / 2.0 și bliț LED.
 • Cameră frontală de 5MP cu bliț.
 • Baterie de 2460mAh cu încărcare micro USB.
 • Include slot pentru căști și senzor de amprentă.
 • Include radio FM.
 • Dimensiuni 147,3 mm x 70,3 mm x 9,1 mm.
 • Greutate de 150 de grame.
 • Conexiune WiFi și Bluetooth 4.2.

Cel mai bun dintre Alcatel 1X

Printre cele mai importante momente ale acestui Alcatel 1X găsim câteva flash-uri de modernitate, precum ecranul 18: 9 și detectorul de amprentă . Calități pe care nu le vedem în cel mai direct competitor al său, noul Nokia 1 .

Include, de asemenea, un conector de 3,5 mm pentru căști și radio , lucru pe care nu îl vedem întotdeauna, chiar și la terminalele high-end.

Un alt punct pozitiv este bateria, deoarece, datorită unui ecran și a unui procesor de performanță moderată, autonomia 1X este extinsă în mod vizibil. Și camera, pe care o putem găsi în 2 versiuni:

 • Versiune single SIM: 13MP spate + 5MP față.
 • Versiune dual SIM: 8MP spate + 5MP față.

Deși marea noutate este, fără îndoială, versiunea ușoară a Android Go, cu aplicații special concepute pentru a funcționa cu un consum redus de resurse (Google Go, Google Maps Go, Gmail Go și Facebook Lite, printre altele). Dar…

Cel mai rău model Alcatel 1X

... Să nu ne păcălim pe noi înșine. Experiența utilizării unui mobil cu un procesor de acest calibru și 2 GB de RAM nu oferă multe luxuri. La nivel hardware, călătorim în trecut și este posibil să nu ne mai amintim cum erau telefoanele Android la acea vreme, dar un lucru este clar: nu sunt ca cele de acum sau de departe. Bine, aplicațiile Android Go vă ajută să faceți lucrurile puțin mai suportabile, dar nici ele nu sunt un panaceu.

Și apoi este ecranul. Rezoluția sa este redusă, iar luminozitatea este destul de slabă , mai ales dacă avem soarele lovind ecranul frontal.

Merită să cumpărați un Alcatel 1X?

Personal, nu l-aș recomanda pentru niciun utilizator obișnuit de smartphone. Poate fi practic ca telefon secundar sau ca prim telefon pentru un utilizator nou. Problema este că, pentru același preț sau puțin mai mult, avem deja un Xiaomi mediu decent sau un Oukitel, UMIDIGI sau Vernee mult mai complet.

În plus, dacă ceea ce căutăm este prețul, acolo avem Blackview A20 , un terminal care abia ajunge la 50 de euro și care folosește și Android Go ca sistem de operare.

Desigur, după ce i-am văzut pe concurenții săi - Blackview A20 menționat anterior, Nokia 1 și puțin altceva - probabil că ne confruntăm cu cel mai bun telefon mobil cu Android Go al momentului . Nici nu spune multe, dar știți: „ Ceva este ceva ... a spus un bărbat chel ”.

Preț și disponibilitate

Alcatel 1X, începând cu 11 iulie 2018, are un preț pe Amazon de 103,01 euro , aproximativ 120 USD pentru schimbare.

Adevărul este că Alcatel va trebui să încerce puțin mai mult dacă vrea să pătrundă cu adevărat în telefoanele mobile ieftine. 1X are anumite puncte pozitive, nu este deloc rău, dar puțin mai mult RAM și puțin spațiu intern ar ajuta să vezi acest smartphone cu ochi mai buni.

Amazon | Cumpărați Alcatel 1X

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .