ASUS Zenfone 5Z în revizuire: 6 GB RAM, Snapdragon 845 și cameră AI

Piața high-end este practic saturată. Mai este loc pentru unul? Taiwanezii de la ASUS cred că așa, iar acest Zenfone 5Z este pariul lor pentru 2018. Ce ne oferă acest top de gamă pe care nu îl putem găsi în alte smartphone-uri care sunt deja pe stradă și care au performanțe la un nivel bun?

În analiza de astăzi, analizăm ASUS Zenfone 5Z , un terminal premium care se remarcă prin excelenta valoare pentru bani și performanțe capabile să depășească cele mai solicitante sarcini.

ASUS Zenfone 5Z în revizuire: performanță bună și design bun, dar cu ceva lumină și întuneric

5Z este un telefon bun. Nu este nici o indoiala. Problema este că este dificil să se facă distincția între ambele telefoane mobile cu ecran cu crestătură, ecran infinit și carcasă cristalizată. Pentru ca acest Zenfone să strălucească cu propria lumină, trebuie să ofere ceva mai mult, iar producătorul a decis să joace cartea AI ca funcție stea. Ceva care, pe de altă parte, nu pare a fi nimic din lumea cealaltă ... cel puțin deocamdată.

Proiectare și afișare

ASUS Zenfone 5Z are un ecran de 6,2 ”cu rezoluție Full HD + (2260 x 1080p), 402ppi și 550 de nits de luminozitate. Un ecran bun care, fără a atinge nivelurile unui AMOLED în ceea ce privește luminozitatea, culorile și contrastul, oferă rezultate mai mult decât satisfăcătoare.

La nivel de proiectare, avem un telefon foarte asemănător cu Xiaomi Mi 8 sau OnePlus 6. Un dispozitiv ușor, cu margini curbate 2.5D și o carcasă de sticlă care este un magnet pentru amprente și praf - dar hei, acesta din urmă este inevitabil în orice telefon de acest tip, desigur.

Printre caracteristicile ecranului, pentru a evidenția modul „ecran inteligent” , datorită căruia sistemul este capabil să detecteze când avem telefonul în mână și, astfel, nu oprește ecranul.

Acest Zenfone 5Z are dimensiuni de 15,30 x 7,57 x 0,79 cm și o greutate de numai 155 de grame. Disponibil în culori negru și argintiu.

Puterea și performanța

Ne adâncim în cel mai bun aspect al noului terminal ASUS: performanța acestuia. Terminalul are un Snapdragon 845 Octa Core SoC de 2,8 GHz, 6 GB de memorie RAM LPDDR4X - deși există și o versiune de 8 GB -, 64 GB de spațiu de stocare intern - cu variante de 128 GB și 256 GB - și Android 8.0 Oreo cu strat ZenUI 5.0 . Toate acestea cu un slot pentru a introduce un micro SD în caz că aveți nevoie de mai mult spațiu.

În scopuri practice, acest pachet ne oferă un rezultat comparativ în Antutu de 274.499 puncte. Este clar că a avea cel mai bun chipset de pe piață și o memorie RAM mai mult decât generoasă nu ar putea oferi o experiență foarte diferită decât se aștepta. Aplicațiile merg ca o lovitură, nu există întârziere, iar jocurile au performanțe excelente, chiar și atunci când vine vorba de jocuri grele.

Apropo de jocuri, acest telefon include ceea ce ASUS numește „ Game Genie ”, un instrument care odată activat, blochează tot felul de alerte și întreruperi în timp ce jucăm jocuri.

Printre alte funcționalități suplimentare, există posibilitatea clonării aplicațiilor , ceva foarte practic dacă vrem să folosim două conturi WhatsApp în același timp sau să folosim mai multe conturi în cadrul aceleiași rețele sociale.

De asemenea, putem folosi propriul serviciu cloud ASUS și 100 GB de spațiu gratuit pe Google Drive . Toate acestea fără a uita ZeniMojis , emoji-urile 3D ale companiei.

În ceea ce privește AI, din ceea ce am văzut pe internet, nu este faptul că este un factor decisiv pentru a îmbunătăți performanța terminalului. Înțelegem că este acolo, dar cel puțin pentru moment nu este faptul că face vreo diferență notabilă.

Pe scurt, un dispozitiv puternic și eficient, cu mai multe avantaje care îmbunătățesc gradul de utilizare și plăcere a utilizatorului în general.

Camera și bateria

Acum, da, ajungem la un teren delicat. Camera duală din spate încorporează 2 obiective: un IMX363 de 12MP cu f / 1.8 și 1.4µm fabricat de Sony. Și un al doilea obiectiv de 8MP cu diafragmă f / 2.0. Camera selfie montează, de asemenea, un obiectiv de 8MP cu f / 2.0 pe față.

Este o cameră proastă? Nu cu atât mai puțin: datorită AI-ului, camera este capabilă să diferențieze 16 scenarii diferite (oameni, mâncare, câini, pisici, apusuri de soare, cer, noapte etc.) pentru a îmbunătăți imaginea și a obține cele mai bune rezultate posibile.

Problema este că ASUS vinde AI-ul camerei ca principală caracteristică a modelului 5Z și adevărul: fotografiile ca atare nu ajung la același nivel ca și alte categorii de vârf ale competiției. Este o cameră bună, dar nu mai este o cameră excelentă.

Bateria, la rândul său, are un lucru bun și un lucru rău. Are o baterie de 3300mAh , care din păcate se epuizează destul de repede (aproximativ 4 ore de ecran). În schimb, funcția sa de încărcare rapidă este cu adevărat eficientă și, într-un timp scurt, putem pune telefonul în funcțiune.

Alte funcționalități

ASUS Zenfone 5Z se remarcă și în secțiunea de sunet. Are difuzoare stereo de calitate cu care putem atinge niveluri de până la 100 de decibeli și un microfon triplu cu anulare a zgomotului. Apropo, telefonul mobil include și căștile ZenEar Pro.

În ceea ce privește conectivitatea, dispozitivul are Bluetooth 5.0, USB tip C, mufă de 3,5 mm, detector de amprentă spate, Dual SIM, WiFi 802.11ac, 2 × 2 MIMO, WiFi Direct și LTE Cat 18.

Preț și disponibilitate

În prezent, putem obține ASUS ZenFone 5Z la un preț de 484,40 EUR, aproximativ 559,99 USD , pe site-uri precum GearBest sau AliExpress.

Pe scurt, ne confruntăm cu un vârf de gamă al cărui maxim este performanța sa, dar care este la jumătatea drumului când vine vorba de exploatarea altor factori precum camera sau autonomia. Cu toate acestea, sunetul este bun, ecranul este decent și are un design actualizat și un pachet interesant de caracteristici. Cel mai bun, fără îndoială, prețul său.

GearBest | Cumpărați ASUS Zenfone 5Z

AliExpress | Cumpărați ASUS Zenfone 5Z

Amazon | Cumpărați ASUS Zenfone 5Z

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .