5 trucuri practice pentru Windows 10 care vă vor ușura viața

Asta e amuzant. Toată viața mea folosind Windows și tocmai astăzi că voi lucra la o postare din ciborium pe cel  mai recent sistem de operare Microsoft , mă găsesc scriind în Ubuntu și pentru a înrăutăți lucrurile, cu LibreOffice. Pedant! Gafapasta! Eretic!

Ei bine, după genele morale pertinente, vom unge mașinile și astăzi vă aduc câteva trucuri mai mult decât utile, care ne vor ajuta să obținem un pic mai mult profit și performanță de la fiul preferat al lui Redmond, iubitul nostru Windows 10 .

5 mini-trucuri pentru a stoarce Windows 10 ca o lămâie

Cum se activează sau se dezactivează partajarea imprimantei într-un grup de acasă

Funcționalitatea „Grupuri de acasă” ne permite să partajăm fotografii, muzică, videoclipuri și documente într-o rețea de domiciliu formată din 2 sau mai multe computere . Această caracteristică este disponibilă începând cu Windows 7 și, dacă nu avem o versiune Starter sau Home Basic , putem profita de ea fără probleme.

Pe lângă partajarea documentelor, membrii grupului pot partaja aceeași imprimantă . Ceea ce ne vine la îndemână atunci când avem un singur computer acasă conectat la imprimantă și vrem, de exemplu, să trimitem documente pentru a imprima de pe laptop prin WiFi.

Dar, în mod implicit, această opțiune apare dezactivată în sistem. Pentru a o reactiva, urmați pașii următori:

  • Apăsați Win + X și accesați Panoul de control.
  • Accesați Rețea și Internet.
  • Faceți clic pe Grup de acasă în panoul din stânga.
  • Accesați Modificarea setărilor avansate de partajare.
  • Aici veți găsi setările pentru partajarea fișierelor și a imprimantei. Tot ce trebuie să faceți este să activați sau să dezactivați funcția de partajare a imprimantei și să salvați modificările.

Cum se activează „Modul Dumnezeu”

Necunoscutul God Mode sau God Mode din Windows 10 este un fel de panou de super administrator de unde putem gestiona practic orice secțiune sau configurație a sistemului . Un mega panou de control ca tine nu l-ai văzut în viața ta sfântă. Este cu siguranță un ou de Paște , ceea ce înseamnă că este ascuns și că va trebui să facem un mic truc pentru a-l face să apară.

Pentru a activa modul God of Windows 10 vom face următoarele:

 • Mergeți la unitate (C :) și creați un folder nou în rădăcină.
 • Redenumiți folderul respectiv și denumiți-l „ GodMode. {ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C} ” (fără ghilimele).

Vom vedea cum folderul își schimbă pictograma și apare misteriosul Windows God Mode .

2 comenzi de bază

Una dintre cele mai mari supărări ale lucrului cu Windows este atunci când încercăm să închidem sesiunea sau să oprim computerul și sistemul se blochează încercând să închidă procesele în așteptare.

Astăzi vă voi învăța un mic truc care constă în executarea unei mici comenzi care va închide sistemul fără a fi nevoie să așteptați închiderea tuturor programelor . Pentru al rula trebuie doar să facem clic dreapta cu mouse-ul chiar în colțul din stânga jos al ecranului și să selectăm „ Run ”.

În continuare vom scrie următoarea comandă:

închidere -s

Dacă în loc să oprim computerul, dorim doar să repornim sistemul, putem scrie această altă comandă:

oprire -r -t 5

Dacă avem probleme la închiderea computerului, de obicei putem scrie oricare dintre aceste 2 comenzi într-un bloc de note și putem schimba extensia de fișier din .txt în .bat. În acest fel vom avea un script frumos care va executa comanda ori de câte ori facem dublu clic pe el.

Cum să aflați data și ora inițiale de instalare a Windows 10

Dacă gestionăm o mică rețea de computere sau dacă trebuie pur și simplu să știm data la care am instalat sistemul de operare, putem folosi o comandă simplă care ne va furniza aceste informații.

 • Apăsați Win + X și accesați Command Prompt (Admin).
 • Apoi tastați următoarea linie de comandă:

systeminfo | găsiți „Data instalării originale”

În acest fel, sistemul ne va arăta exact data și ora instalării Windows 10 pe ecran .

Combinație prostească pentru a scăpa de malware

Mai mult decât un truc este o mică recomandare. Programele malware rătăcesc pe net și, deoarece nu suntem atenți, putem suferi o infecție de la cal până la nimic pe care îl pierdem puțin.

Când vine vorba de dezinfectarea unui computer, fiecare are programele sale preferate: unii folosesc McAfee, alții Karspersky, alții folosesc AVG și chiar Avira. Recomandarea mea, după ce a lucrat ca suport tehnic de aproape 10 ani, este să instalați un antimalware bun și un antiadware bun .

Aici voi fi direct, cele 2 programe care funcționează cel mai bine (și care sunt, de asemenea, gratuite) sunt Malwabytes Antimalware și AdwCleaner . Până în prezent au fost puține infecții care nu au reușit să elimine aceste 2 programe.

Veți citi tot felul de opinii pe internet. Că dacă acest program este mai bun, că dacă celălalt are o bază de date mai mare etc. Ai încredere în mine, încearcă Malwarebytes și AdwCleaner și spune-mi.

Ca o ultimă recomandare în acest sens, aș sfătui să instalați aceste 2 aplicații, să curățați computerul și apoi să continuați să le dezinstalați. Este o sarcină care poate fi efectuată la fiecare 3 luni și, astfel, evităm supraîncărcarea computerului cu aplicații care pot afecta performanța computerului pe termen lung.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .